Omskolering del 3 - Alle Grønnsaker


Hvis du har lest del 1 og del 2 er begynner du kanskje bli kjent med konseptet og den røde tråden i hele greia vi gjør. Siden vi skal omskolere til slutt potte blander vi sterkere. Vi vil ha en NPK på 5-13-5, men om den blir for eksempel 6-14-5 el. gjør ikke det mye! La meg først bare skrive noen ord. Blander du denne jordmixen vi gjør har du ikke behov for å vanne ut gjødsel senere og vanne inn. Det vi putter i jorda, og potten, det skal planten fint klare seg på hele sesongen. Næringen som brukes er fullverdig, den er langtidsvirkende, og den fremmer mikroliv i jorden. En rekke prosesser settes i gang når organisk materiell i jorden brytes ned sammen med det som er tilsatt og det skapes en harmoni mellom plante, jord, næring og mikrolivet som er en slags symbiose! Ved kunstgjødsel utarmerer du jord. Jorden blir dårlig over tid, holder ikke på næring. Her skjer det stikk motsatte. Så er du klar for å potte om, gjøre det riktig, slippe å dosere mer gjødsel i vann og styre med det, da er det bare å lese videre.

Stegene er ikke så ulike fra stegene i del 2, men noe variasjon er det. Igjen, dette er hva vi bruker på tomat og chili!

Først jord. Her bruker vi hasselförs sin ekojord. Denne har vi god erfaring med. Lemper oppi 50 liter med jord og smuldrer opp større biter.

Deretter har vi i Bat Guano. Denne gangen øker vi dosen betraktelig, ca 200g pr 50l jord.

Deretter er det neemcake sin tur. Elsker dette mediet. Her bruker vi ca 1dl pr 50l jord

Tilsett ca 2-3dl med Nytta Basalt +, dette er super bra for plantene!! 


Epsomsalt strøs i, dobbelt så mye for tomatene. Ca 1dl for chili, 2 for tomat.

Tilsett så 100-150g med Multimineral Tangmel. Dette inneholder så mye bra at dette vil du ha i. 

Så tilsetter vi ca 20% perlite.

Dette blandes godt sammen, vær NØYE med å blande det skikkelig…

Deretter er det bare å fylle opp pottene. Vi anbefaler potter på minimum 15L. Til tomater bruker vi 26L poly potter da de drikker mye vann.

Plant planten forsiktig oppi, ikke rot med rotsystemet så furter ikke plantene etterpå heller 😀 Ikke press jorden for hardt rundt heller. La den være luftig.

Så vanner man litt rundt i potta!

Dette er nok til at disse plantene nå har det de trenger. I mai lager jeg alltid kompostte med høy N, og i juli kompostte med Høy P. Chili blir sprayet med vann hver kveld, annenhver uke blir de sprayet med epsomsalt og natures bio organic. Tomatene skal ikke sprayes, men når de setter tomater får de 1ss epsomsalt vannet i jorden hver uke, og hver fjortende dag får de en tynn løsning med natures bio organic vannet i som supplement på mikrolivet. Ønsker du skikkelig sunne planter med dyp grønnfarge og opptil 20% mer vekst er det sterkt anbefalt å bruke Seaweed i bladsprayen gang i uken til hver 14 dag! Dette er ett vidundermiddel. Ønsker deg lykke til, håper du prøver, og håper på tilbakemeldinger om at dette funket bra! For det gjør det 😉

Kjøpe alle produktene som er brukt for næring og jordforbedring? Trykk her!